La Vall de Lord: més turisme gràcies al treball col·lectiu

Un any més el turisme segueix creixent a la Vall de Lord. Des de l’Associació de Turisme volem fer un agraïment explícit a tots i cadascun dels organismes, empreses, socis i voluntaris que ho fan possible.

Els informes de visitants del 2017 tant de l’Oficina de Turisme de la Vall de Lord com del Museu – Centre d’Interpretació de la Vall de Lord ens mostren un fet important: el turisme a la Vall de Lord creix. La Vall de Lord és un espai natural que ja fa molts anys que presenta una gran oferta de turisme familiar, esportiu i cultural. Tota aquesta oferta consisteix en els diferents establiments públics, des de totes les empreses d’activitats tant d’hivern com d’estiu fins a tots els allotjaments, restaurants i botigues, però també en tots els punts d’interès cultural i històric dels quals gaudeix el territori de la Vall de Lord.

Des de l’Associació de Turisme la feina ha estat i seguirà sent aprofitar al màxim tota l’oferta i encarar-la al turisme de la millor manera i més sostenible que es pugui. Aquest últim any, a més, es va aprofundir molt en les rutes de senderisme, el sector més sol·licitat a l’Oficina de Turisme en els últims tres anys i amb un creixement notable. Tota la feina, però, no seria possible sense l’ajuda de molta gent. Amb el present article, el que volem és fer un gran agraïment a tothom que hi ha contribuït, d’una manera o d’una altra.

En primer lloc, als diferents organismes d’administració pública: l’Ajuntament de Sant Llorenç de Morunys, el Patronat de Turisme del Solsonès, l’Ajuntament de La Coma i La Pedra i l’Ajuntament de Guixers. A tots ells els hem d’agrair la seva aportació de recursos econòmics, els quals han cobert tot el pressupost destinat a personal, i ens han permès desenvolupar de manera coordinada les tasques de promoció amb l’atenció al públic tant de l’Oficina com del Museu – Centre d’Interpretació de la Vall de Lord, així com també la preparació d’activitats i l’elaboració de materials, des de mapes, díptics, postals, etc. fins a vídeos i la pàgina web

Dins d’aquests organismes, cal fer un agraïment especial a l’Ajuntament de Sant Llorenç per aportar un treballador a jornada completa durant 6 mesos a l’Oficina de Turisme gràcies a la subvenció del SOC del programa Garantia Juvenil.

Pel que fa al material, no ens podem oblidar de fer un agraïment especial a l’empresa Knauf, que va col·laborar amb la impressió dels mapes del “Parc de camins i senders”, un dels materials més sol·licitats a l’Oficina de Turisme.

En segon lloc, a tots els socis de l’Associació, tant les diferents empreses de la Vall i voltants que aporten una quota anual de 100 € rebent a canvi una sèrie de beneficis a nivell de promoció, com les persones que a títol individual sense cap contraprestació aporten una quota anual de 20 €.

I en tercer lloc, però no per això menys important, un gran agraïment a tots els voluntaris, empresaris de la Vall que s’impliquen moltes hores cada setmana, ja sigui fent viatges per a promoció o passant caps de setmana sobre el terreny netejant, marcant i senyalitzant els camins i senders.

Agraïm també tota la crítica constructiva, ja que ens ajuda a millorar i poder veure les coses des d’un punt de vista extern. Des de l’Associació prometem seguir aportant tot el nostre coneixement, els nostres esforços i tot el que temps que puguem, i ens comprometem a seguir endavant perquè cada dia més gent i de més llocs coneguin i vinguin a gaudir de la Vall de Lord.

Comparteix:

Associació Turisme Vall de Lord
Oficina de turisme de la Vall de Lord
25282 St. Llorenç de Morunys
info@lavalldelord.com