La Vall de Lord fusiona lectura i paisatge per mitjà d’una nova edició de Literatura

Els actes es celebraran pels volts de la Diada de Sant Jordi a diferents indrets de la zona. Enguany, a més, el Litenatura també estarà relacionat amb l’Any de Manuel de Pedrolo.

L’Associació de Turisme de la Vall de Lord i la Biblioteca Municipal de Sant Llorenç assumeixen enguany l’organització d’una nova edició de “Litenatura”, que proposa diferents actes de caire cultural pels volts de la diada de Sant Jordi.

El programa complet també inclou els actes que han organitzat les escoles de Sant Llorenç de Morunys i de La Coma i La Pedra, que tindran lloc des del dimecres 18 fins el divendres 27. Pel que fa als actes directament organitzats entre l’Associació i la Biblioteca, els quals tindran lloc des del divendres 20 fins el diumenge 22, tots tenen un cert lligam amb la literatura, l’entorn natural de la Vall o bé les dues coses.

D’aquesta manera, no només s’assolirà l’objectiu principal del Litenatura, que és la mateixa unió de la literatura i la natura, sinó que es lliga l’esdeveniment amb propostes de caire nacional, com l’Any de Manuel de Pedrolo o bé l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, intentant així fomentar el turisme cultural i consolidar esdeveniments de caire cultural en un territori on la cultura i la història estan presents a cada racó.

L’ampli programa d’activitats que forma el Litenatura 2018 ha estat possible gràcies a la col·laboració dels diferents ajuntaments que conformen la Vall de Lord (Sant Llorenç de Morunys, La Coma i La Pedra i Guixers), així com moltes altres associacions com La Xarxa Vall de Lord, els cavallistes o els grallers. A més, s’ha intentat que els actes estiguin repartits en els tres municipis, per tal de descentralitzar les activitats i donar valor als diferents espais que presenta cada un.

La primera edició d’aquest esdeveniment va tenir lloc l’any passat, impulsada per l’entitat Xarxa Vall de Lord; enguany, doncs, serà la segona edició, i van ser l’Associació de Turisme juntament amb la Biblioteca Municipal de Sant Llorenç qui van decidir organitzar-lo, amb la voluntat de mantenir-lo i consolidar-lo, atès que es considera que la Diada de Sant Jordi és un esdeveniment suficientment important per a seguir preparant diferents actes de caire cultural i així donar-li més importància a nivell de la Vall de Lord.

Programa complet del Litenatura 2018

 

Comparteix:

Associació Turisme Vall de Lord
Oficina de turisme de la Vall de Lord
25282 St. Llorenç de Morunys
info@lavalldelord.com